Jezik
Izbornik
Telefon: +387 (0)35 320220   Fax: +387 (0)35 320221   E-mail: ematura@pztz.ba   Adresa: Bosne srebrene 119, Tuzla
Skip Navigation Links.
Collapse PočetnaPočetna
Expand Komisije                          Komisije
Pravilnici
Obrasci
Katalozi
Expand Rezultati                          Rezultati
Expand Ispitni zadaci                       Ispitni zadaci
Expand Matura 2019                         Matura 2019Dobro došli!
Dragi učenici,
          Vjerujemo da ste u dosadašnjem školovanju stekli ogromno i bogato iskustvo u ovladavanju novim znanjima i vještinama, što vam može dati dobar osnov za uspješan nastavak školovanja na nekoj od visokoškolskih ustanova. Smatramo da ste, zahvaljujući vašim kreativnim sposobnostima, inventivnim odnosom prema učenju, snagom vlastite upornosti i želje, ovladali modelima razmišljanja o općeprihvaćenim i univerzalnim vrijednostima demokratskog i civilnog društva.

          Imate priliku da na kraju svog srednjoškolskog obrazovanja, kroz eksternu maturu, provjerite stepen i dosegnuti nivo stečenog znanja u toku školovanja, što će Vam stvoriti jasnu viziju u kojem pravcu može nastaviti svoje školovanje na nekoj od visokoobrazovnih ustanova.

          Zahvaljujući svom mladalaštvu, poletarstvu i ljudskom dostojanstvu, uspjeli ste izgraditi vlastiti sistem vrijednosti, koji je utemeljen na vašim kulturno-historijskim odlikama i uspješnim završetkom srednjeg obrazovanja, zasigurno koračate ponosni u susret svjetlijoj budućnosti koja Vas čeka. Nemojte da vas čeka! Idite joj u susret! Mijenjajte je! Ona je puna izazova, sreće, straha, strepnje i nadanja! Koliko će svega u vašem životu biti, uveliko će zavisiti od VAS.

           Usmjeravanje nastavnog procesa na definisanje i dostizanje standarda znanja, društvo dobiva zaokret u smislu usklađivanja općeg obrazovanja sa evropskim standardima kvaliteta u obrazovamnju.

 


 
Tuzlanski kanton
Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona
Telefon: +387 35 320 220
Fax: +387 35 320 221
Adresa: Bosne Srebrne 119, 75000 Tuzla
ematura@pztz.ba
www.ematura.pztz.ba
 
Učitavanje...